Ontvoerd in de jungle

Stef in Colombia

Stef mag onverwacht met zijn klasgenote Gabriela mee naar Colombia. Hij ontmoet daar christenen die vroeger als rebel vochten tegen de regering. Nu vertellen ze anderen over Gods liefde.  En, dat kan best gevaarlijk zijn… Stef en Gabriela maken een wandelingetje in de jungle, maar er gaat iets helemaal mis. Ze worden ontvoerd door gewapende rebellen.
Loopt dit wel goed af?

Het kinderboek ‘Ontvoerd in de jungle’ laat door de ogen van kinderen zien wat de situatie is van christenen in delen van Colombia. Het boek is laagdrempelig, leuk en spannend.

Voor kinderen van 8 - 12 jaar

Vraag het boek aan

Vraag het boek gratis aan

We bieden het boek 'Ontvoerd in de jungle' gratis aan en vragen een bijdrage in de verzendkosten van drie euro. We hopen dat door dit boek de verbondenheid met vervolgde christenen en kinderen in Nederland toeneemt.

Giften die we ontvangen naar aanleiding van het boek besteden we aan onze missie.

Gratis boek ontvangen

Wat staat erin?

In het kinderboek 'Ontvoerd in de jungle' staan prachtige en leerzame verhalen van vervolgde christenen

Wat kan je verwachten?
  • 128 pagina's
  • Prachtige illustraties van José Loeve
  • Toffe weetjes
  • Een lekker recept
  • Humor
  • En nog meer verrassends


Lees vast een hoofdstuk!

Christelijk kinderverhaal voor 8 tot 12 jaar

Het verhaal van Stef die ontvoerd is door rebellen in Colombia is sluit goed aan bij kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Het boek is ook geschikt als christelijk voorleesboek. Misschien kan een broer of zus of jijzelf het boek voorlezen!

Wist je dat we ook een tijdschrift hebben voor christelijke kinderen van 8 tot 12 jaar? Bekijk het hier.

Praktische informatie

Boek aanvragen
Je kunt het boek 'Ontvoerd in de jungle' gratis aanvragen via dit formulier.

Boek aanvragen

Kosten
We bieden het kinderboek 'Ontvoerd in de jungle' gratis aan. We vragen een verzendbijdrage van drie euro.

Levertijd
We verzenden het kinderboek, afhankelijk van de aantallen, via een verzendhuis. Dit kan een paar weken duren.

Boekbespreking christelijk boek

Zit je (of je kind) op een christelijke basisschool en wil je een boekbespreking doen over een van de christelijke jeugdboeken? We vinden we leuk om te horen als je je boekbespreking over ‘Stef in Colombia - Ontvoerd in de jungle’ houdt! Je kunt met ons contact opnemen om wat extra materiaal te ontvangen, zoals het kinderblad ‘Stef’ die je al bonus-materiaal kunt laten zien bij je boekbespreking.

Neem contact op

Stuur je ook een foto van je boekbespreking? Misschien kom jij dan wel op onze social media!

Over de schrijver

Als kind las ik het boek ‘Vader in het strafkamp’. Een Russische vader wordt gearresteerd vanwege zijn geloof in Jezus. Het boek maakte diepe indruk op mij en ik geloof dat God hiermee al een zaadje plantte voor mijn liefde voor vervolgde broeders en zusters en mijn werk voor SDOK.

In het boek 'Stef in Colombia - Ontvoerd in de jungle' heb ik drie waargebeurde verhalen kunnen verwerken van vervolgde christenen. Als moeder weet ik dat je je kinderen niet wilt belasten met dingen waar ze nog niet aan toe zijn. Daarom heb ik de verhalen op een luchtige toon opgeschreven, gezien vanuit het perspectief van kinderen: Stef en Gabriela.

Voor oudersChristelijk kinderboek over vervolging
‘Stef in Colombia - Ontvoerd in de jungle’ is een christelijk kinderboek over vervolging van christenen in Colombia. Door de ogen van kinderen krijg je een inkijkje in het leven van vervolgde christenen. Het onderwerp wordt op een luchtige manier beschreven voor kinderen.

Voordelen christelijke jeugdboeken
We vinden het enorm belangrijk dat onze kinderen goede boeken lezen waar een christelijke levensovertuiging in door klinkt. Zo leren kinderen door christelijke kinderboeken spelenderwijs meer over wie God is en wat leven met Hem betekent.  

In het boek ‘Ontvoerd in de jungle’ leren kinderen over een relevant onderwerp in de Bijbel: vervolging. In Nederland hebben we hier weinig mee te maken en daarom is het extra belangrijk om via christelijke kinderverhalen vervolging dichtbij te brengen.

Vraag het boek gratis aan

We vragen een verzendbijdrage van drie euro.

Veel gestelde vragenVoor welke leeftijd is het boek?
Het boek ‘Ontvoerd in de jungle’ is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Welk genre is het christelijke voorleesboek?
‘Ontvoerd in de jungle’ is een spannend christelijk avonturenboek. Stef gaat samen met Gabriëlla op bezoek bij Colombiaanse christenen. Deze christenen vertellen over hun geloof en dat is soms best gevaarlijk. Wanneer Stef en Gabriëlla in de jungle lopen, worden ze ontvoerd door rebellen. Hoe loopt dat af?  

Is het een reformatorisch kinderboek?
‘Ontvoerd in de jungle’ is een algemeen christelijk kinderboek. Het speelt zich af in de Colombia. De mensen die in het boek voorkomen zijn ook beschreven in deze context. De bijbelteksten die in het boek worden aangehaald zijn geschreven in de Herziene Statenvertaling, waardoor het zowel geschikt is als reformatorisch kinderboek als algemeen christelijk kinderboek.

Is dit christelijke kinderboek geschikt voor kinderen met dyslexie?
Het christelijke kinderverhaal ‘Ontvoerd in de jungle’ is ook geschikt voor kinderen met dyslexie.