Thuis naar zondagsschool

05-12-2023
Hallo, ik ben een doos. En niet zomaar een doos. Ik ben een heel speciale doos. Een doos waar kinderen heel blij van worden.

Vind jij het leuk om naar de kerk te gaan? Of zou je dat stiekem best een keer over willen slaan? Weet je dat kinderen in China helemaal niet naar de kerk mogen? De overheid heeft dat verboden. Als de politie ziet dat er kinderen in de kerk zijn, dan kunnen de ouders een heel hoge boete krijgen.  

Juf of meester


De communistische regering wil niet dat de kinderen Jezus leren kennen. In sommige delen van China is het verboden om kinderen christelijke liedjes te leren of bijbelverhalen te vertellen. Op school leren kinderen van hun meester of juf dat christenen niet te vertrouwen zijn.

Omdat christelijke kinderen op school andere dingen leren dan thuis, raken veel van hen in de war. Of ze worden angstig. Wie moeten ze nu geloven: hun ouders of de juf of meester op school? Daarom ben ik een speciale doos die christelijke kinderen en ouders helpt.

Sterk in geloof


Mijn naam is ‘Zondagsschool in een doos’. Als je mij openmaakt (au, voorzichtig, het plakband lostrekken doet pijn), zie je een kinderbijbel, een USB-stick vol met Bijbelse lessen en een videospeler. De videospeler zie je op de foto. Alles is natuurlijk in de Chinese taal.

Met mijn hulp kunnen kinderen heel gemakkelijk veel leren over de Bijbel. Geweldig hè? En weet je wat zo mooi is? Als kinderen veel weten van Gods Woord, dan staan ze sterker in hun geloof. En dan kunnen ze ontdekken dat wat de juf of meester over christenen zegt, helemaal niet klopt. En dat wat God zegt wél klopt! Snap je nu dat ik een heel speciale doos ben? En dat ik kinderen blij maak?  

Dit schreven kinderen die mij kregen:

"De materialen zijn erg informatief en nuttig, vooral het overzicht van het Oude en Nieuwe Testament en de bijbelstudies. Ik begrijp nu de Hoogste Waarheid en hoe ik een wijs leven kan leiden. Ik weet nu hoe ik voor God kan leven en Hem moet dienen. Het leren evangeliseren en bidden heeft me geholpen om een persoonlijke relatie met God op te bouwen."
- Yi Hun

"Ik begrijp nu hoe ik God kan dienen, liefhebben en hoe ik mensen kan liefhebben. Dat helpt mij erg. Ik heb ook christelijke liederen geleerd die ik voor mijn kerk kan zingen. Bedankt!"
- Mei Sheng  

"Ik luisterde thuis naar de video’s en die helpen me heel erg in mijn geestelijke leven. Eerst begreep ik het niet, maar na het luisteren, begreep ik het in mijn hart. Ik groei geestelijk. Dank u wel voor uw hulp en trouw. Ik bid dat u nog meer kinderen helpt.  

Shui Ling"
Terug naar overzicht