Potje voetballen?

08-03-2024
Houd jij van een potje voetbal? Youssouf uit Senegal wel. Elke dag gaat hij naar het voetbalveldje in de buurt van zijn huis. Daar zijn altijd wel vrienden te vinden met wie hij kan voetballen. Maar één jongen vindt hij niet zo leuk: Liam.

Liam is de zoon van zendelingen en dat vindt Youssouf een beetje gek. De zendelingen praten steeds over Jezus en dat is niet ‘haram’- niet toegestaan. Youssouf en zijn vrienden zijn namelijk allemaal moslim. Als Youssouf en zijn vrienden voetballen en Liam er ook is, pesten ze hem. Youssouf stookt de anderen vaak op: “Kom, we moeten hem schoppen, want hij is geen moslim.”

Maar steeds als de vrienden dat doen, gebeurt er iets geks. Liam blijft vrolijk! Hij wordt niet boos, maar blijft steeds aardig. Hij nodigt Youssouf zelfs bij hem thuis uit.

Youssouf wil eerst niet komen. “Dat vind ik niet leuk”, zegt hij tegen Liam. Maar stiekem is hij best nieuwsgierig. Op een dag gaat Youssouf toch met Liam mee. Ze kijken een christelijke film en Youssouf begint zelf in Jezus te geloven. Nu vindt hij christenen zoals Liam niet meer gek, want hij gelooft zelf ook in Jezus.
Medewerker aan het woord:
Hoe zou jij reageren?

Hoe zou jij reageren als iemand onaardig doet omdat je in Jezus gelooft? Wat staat hierover in Mattheüs 5:43-48.

- Stef
Terug naar overzicht