Emily vertelt 600 leerlingen over Jezus

09-01-2023
Durf jij op jouw school te vertellen over Jezus? Emily uit Bangladesh is 12 jaar als ze voor een hele school vertelt over Pasen. Bijna alle kinderen op haar school zijn moslim of hindoe.

Gepest op school


"Ik was negen toen ik naar een nieuwe school ging. De meeste leerlingen waren moslim en de rest was hindoe. Vanaf het moment dat ze hoorden dat ik christen was, werd ik gepest. Ze stalen mijn water en lunch, scholden me uit en maakten mijn geloof belachelijk. De leraren deden niks. Ik was in shock, ik voelde me verraden. Ze zeiden dat Jezus niet uit een maagd geboren was en dat de Bijbel vol mythologie staat. De aanvallen op mijn geloof deden meer pijn dan de persoonlijke aanvallen. Soms huilde ik.

Een bijzondere vraag


Mijn ouders leerden me dat ik voor mezelf en mijn geloof op moest komen. Toen ik twaalf was, vroegen mijn ouders het schoolhoofd of ik vrij kon krijgen tijdens christelijke feestdagen, omdat moslims en hindoes ook vrij waren op hun feestdagen. Het hoofd van de school zette toen ook de paasdagen op de schoolkalender. En ze nodigde me uit om een speech te houden over Pasen voor de hele school.

Dat vond ik eerst heel eng, maar daarna zag ik het als een unieke kans. Het was een goede manier om het verhaal van Jezus te vertellen, want niemand wist wat Pasen is.

Speech


De bijeenkomst was buiten en mijn ouders en andere ouders luisterden bij het schoolhek. Ik trilde toen ik het podium opklom en voor zeshonderd studenten en vijftig docenten en schoolmedewerkers stond. Ik heb plankenkoorts. Ik was zo nerveus over wat mijn klasgenoten zouden zeggen. Ik vertelde over Jezus’ leven, Zijn onderwijs, wonderen en dood aan het kruis en eindigde met Zijn opstanding.

Mag ik een Bijbel?


Heel veel mensen hoorden de speech, ook op straat. Eerst begonnen de leerlingen te lachen. Ik keek niet naar de mensen want ik wist dat ik dan bang zou worden. Ik verwachtte meer vervolging maar het tegenovergestelde gebeurde. Sommige moslimleraren kwamen bij mij en stelden veel vragen en verschillende vroegen een kopie van de speech en twee zelfs een Bijbel. De kinderen die pestten stopten ermee. Een meisje bood haar excuses aan en vroeg om een Bijbel. Een jaar later kwam mijn wiskundeleraar naar mijn kerk.

God is altijd bij mij


Ik heb veel geleerd van vervolging. Ik weet nu dat God altijd bij mij is en dat Hij alle dingen doet mee werken tot Zijn glorie. Ik denk dat vervolging soms een manier is om te groeien in je geloof. Kom op school uit voor je geloof. Je kunt erop vertrouwen dat God je de juiste woorden geeft om te spreken. Na afloop zul je ontdekken dat sommige mensen de boodschap van God toelaten in hun hart en naar je toekomen met vragen. Ga ervoor, wees niet bang.”
Medewerker aan het woord:
Bid je mee voor Emily?

Bid dat de kinderen en leraren van Emily's school zullen gaan geloven in Jezus. Bid ook voor de kinderen op jouw school of buurt die Jezus nog niet kennen.

- Stef
Terug naar overzicht
Gratis boek Ontvoerd in de jungle'

Gratis boek Ontvoerd in de jungle'

Ben je 8 tot 12 jaar? Vraag het gratis boek 'Stef in Colombia - Ontvoerd in je jungle' aan.

Aanvragen