"Een knuffel voor mijn vader"

Kijk, dit is een filmpje van mijn vader en mij! Omdat hij in de gevangenis zat, moest ik hem een jaar missen. Hier is hij net vrijgelaten en kan ik hem na een hele tijd weer een knuffel geven!

Ik heet Geng Haochong. Ik ben 11 jaar en woon in China. Mijn vader is voorganger van de Church of the Rock, dat betekent Kerk van de Rots. Onze kerk gelooft dat Jezus onze Rots is en ook het hoofd van de kerk. Onze regering wil dat niet. Die wil dat de regering de baas is in de kerk. Daarom vinden ze mijn vader, die voorganger is, gevaarlijk.

De politie zei dat hij ‘illegale bijeenkomsten’ had georganiseerd en daarmee ‘de orde had verstoord'. Op 25 januari 2022 was het duidelijk: mijn vader moest naar de gevangenis. Wat heb ik toen gehuild!
Meer dan een jaar kon ik niet met mijn vader voetballen, ik kon hem geen knuffel geven voor ik naar bed ging en 's avonds bij het avondeten was zijn stoel altijd leeg. We mochten eerst niet eens bij hem op bezoek komen in de gevangenis, omdat er corona was. Zelfs toen mijn vader ziek werd, mochten we hem niet opzoeken. Ik ben God heel dankbaar dat hij weer vrij is!