Oom sluit christenmeisjes op

Aisha (16 jaar) en Fatuma (14 jaar) zijn christenen en wonen in het Afrikaanse land Oeganda. Hun familie is moslim. Toen hun oom hoorde dat Aisha en Fatuma christen waren geworden, sloeg hij hen.
Aisha vertelt: "Onze oom sloeg ons met een houten stok en sloot ons op. We konden drie dagen niet eten. We dachten dat we doodgingen. We hebben huilend om hulp geroepen." 

Christen geworden
De vader van Aisha en Fatuma is vijf jaar geleden gestorven. Hun oom Ahdamah zorgde daarom voor de beide meisjes. Aisha en Fatuma moesten naar een islamitische school. Door de verhalen die ze op school hoorden, sliepen Aisha en Fatuma slecht. Ze bezochten een kerk en vertelden hun verhaal en hun angsten aan de dominee. De dominee bad voor de meisjes, waardoor ze niet meer bang waren. Thuis vertelden de meisjes tegen hun oom wat de Heere Jezus voor hen had gedaan. Hun oom werd woedend en Aisha en Fatuma kregen een pak slaag.

Bevrijd
Toen hun oom weg was om boodschappen te doen, werden Aisha en Fatuma bevrijd door een vriend. Ze werden opgevangen bij een dominee. 

Bid voor Aisha en Fatuma!